JOOOP WERKT met

de overheid

Samen de kans op een duurzame baan vergroten

 

JOOOP deelt de visie van de overheid, een visie die erkent dat er nog steeds een grote groep mensen tussen wal en schip geraken met betrekking tot een duurzame plaats op de arbeidsmarkt.
Werklozen, school drop-outs, of op een andere manier in een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt geraakte mensen, ze vormen een groep die geholpen moet worden naar een duurzame betrekking op de arbeidsmarkt. JOOOP deelt de visie van de overheid, een visie die erkent dat er nog steeds een grote groep mensen tussen wal en schip raakt met betrekking tot een duurzame plaats op de arbeidsmarkt.
Werklozen, school drop-outs, of op een andere manier in een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt geraakte mensen, ze vormen een groep die geholpen moet worden naar een duurzame betrekking op de arbeidsmarkt. JOOOP biedt hierin de mogelijkheid om middels diverse samenwerkingen binnen de lokale middenstand, deze kandidaten “werkfit” te maken, op te leiden en vervolgens duurzaam uit te plaatsen naar de arbeidsmarkt.

Door het netwerk van JOOOP in te zetten voor deze kwetsbare groep kandidaten, kunnen we ervoor zorgen dat zij met behulp van onze jobcoaches(lifecoaches) beginnen aan een op maat gemaakt werken- en lerentraject. Door de samenwerkingen met lokale ondernemers kunnen wij deze kandidaten inzetten in “werkfit-trajecten”, of rechtstreeks plaatsen in onze werkcarrousels waarbij de kandidaten onder begeleiding van leermeesters worden opgeleid. Hierbij wordt direct gewerkt aan het opdoen van werkervaring en wordt tevens gewerkt aan werkritme en zelfvertrouwen. Met deze trajecten vergroten we de kans op een duurzame baan, want uiteindelijk is dát het doel!

VOORGAANDE PROJECTEN IN SAMENWERKING MET DE OVERHEID

Om een idee te geven wat voor soort projecten wij zoal begeleiden, organiseren en managen
hebben wij hieronder een aantal projecten in samenwerking met de overheid uitgelicht.

WERKCARROUSELS INFRA

De samenwerking tussen de Gemeente Súdwest Fryslân, Cnossen Infra bv en JOOOP is ondertussen in een vergevorderd stadium. De intakegesprekken zijn afgerond en 1 april zal er worden gestart met de eerste carrousel in de Infra. De komende drie maanden zullen de kandidaten intensief worden begeleid door onze Jobcoaches(lifecoaches) en de leermeester(s) bij het leerbedrijf Cnossen Infra bv. In deze werkcarrousel zullen de kandidaten cursussen en trainingen volgen en in een praktijkgerichte vorm ook alle ins en outs van de infrabranche krijgen voorgeschoteld. Gedurende deze intensieve maanden zullen ze hierbij werkervaring opdoen, de juiste certificaten behalen en worden klaargestoomd voor een duurzame plaats op de arbeidsmarkt. Hierbij is ook voor onze jobcoaches een grote rol weggelegd in het duurzaam uitplaatsen van deze kandidaten. Niet alleen in de infrabranche, maar er wordt ook gekeken naar samenwerkende branches als Horeca en Transport. Door een juiste inschatting te maken van de kwaliteiten van de kandidaten, kan er gericht worden gekeken naar een duurzame arbeidsbetrekking die voor de kandidaat zo belangrijk is.

SAMENWERKING

Dat het netwerk van JOOOP zorgt voor meer verbinding binnen de samenwerkende branches, bewijst het verhaal van een kandidaat van Grienskip. Dit project van het Wetterskip is erop gericht mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, “werkfit” te maken om zo de kans op een duurzame arbeidsbetrekking te vergroten. Door de samenwerking tussen JOOOP en Grienskip hebben we eind 2021 een kandidaat van Grienskip uitgeplaatst bij Cnossen Infra bv te Sneek. Deze aannemer in de Grond-, Weg- en Waterbouw heeft de kandidaat ingezet bij een lopend project waardoor de ambitie om in de Infra verder te gaan, bij de kandidaat is aangewakkerd. Momenteel werkt de kandidaat bij Cnossen Infra onder begeleiding van een leermeester om zo zijn kwaliteiten en vaardigheden te vergroten, met als uiteindelijke doel: Een duurzame arbeidsbetrekking in de Infrabranche.

Wij werken onder andere samen met:

Grienskip
Cnossen Infra
Gemeente Sudwest-Fryslan
DHL
Kooiker Groep
Bremer Kantoorcentrum
Friesland College
De Fryske Marren
Hoekstra Transport
Kleurryk
Talryk
It Twaluk
Jobz-on
Sinne
Piet Bakkerschool
SO Fryslan
Duisterhoutschool
Fryslan werkt
School Lyndensteyn
De Wingerd
Poiesz Supermarkten
Poly Temp Bolsward
ROC Friese Poort
Steinfort Glas logo
TOLO
Visser
VONK!
Zebra