JOOOP WERKT met

ondernemers

Wij werken voor ondernemers die geloven in een inclusieve samenleving

 

In deze krappe arbeidsmarkt zijn werknemers lastig te vinden!
Samen met JOOOP kunnen we kijken naar de functieprofielen. Zo kunnen we kijken of er werkzaamheden in deze profielen zijn die mensen vanuit kwetsbare posities “makkelijk” op kunnen instromen. Jobcarving! Zo zet je iedereen in zijn kwaliteit! Hierdoor verlaag je de werkdruk en daardoor ook het ziekteverzuim van je medewerkers en draag je bij aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Door het netwerk van JOOOP in te zetten voor deze kwetsbare groep kandidaten, kunnen we ervoor zorgen dat zij met behulp van onze jobcoaches(lifecoaches) beginnen aan een op maat gemaakt werken- en lerentraject. Door de samenwerkingen met lokale ondernemers kunnen wij deze kandidaten inzetten in “werkfit-trajecten”, of rechtstreeks plaatsen in onze werkcarrousels waarbij de kandidaten onder begeleiding van leermeesters worden opgeleid. Hierbij wordt direct gewerkt aan het opdoen van werkervaring en wordt tevens gewerkt aan werkritme en zelfvertrouwen. Met deze trajecten vergroten we de kans op een duurzame baan, want uiteindelijk is dát het doel!

VOORGAANDE PROJECTEN IN SAMENWERKING MET ONDERNEMERS

Om een idee te geven wat voor soort projecten wij zoal begeleiden, organiseren en managen hebben wij hieronder een aantal projecten in samenwerking met ondernemers uitgelicht.
JOOOP werkt voor ondernemers die geloven in een inclusieve arbeidsmarkt. Zo begeleidt JOOOP alle “kwetsbare” kandidaten die werken en leren in de logistiek van TOLO..

TOLO

Toekomst in Logistiek (TOLO) is een BBL-opleidingstraject dat door een aantal transportbedrijven is opgezet in samenwerking met ROC Friese Poort, STL en JOOOP. Met TOLO willen we personeel opleiden tot volwaardige vakmensen én hen alle aspecten van de transportsector laten zien.

Het TOLO traject is bedoeld voor jongeren die doorstromen in deze mbo-opleiding niveau 2, zij-instromers vanuit andere sectoren en werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Juist door een goede mix van alle drie doelgroepen en maatwerk kan een kwalitatief goede uitstroom worden bevorderd waarbij de kans op structureel werk zal toenemen.

INFRA

Ook in de Grond Weg en Waterbouw worden in samenwerking met Cnossen Infra initiatieven ontwikkeld om in 3 maanden werkzoekenden vanuit kwetsbare posities op te leiden en daarna te begeleiden naar werkgevers. In deze 3 maanden staan werken aan ritme, zelfvertrouwen en basiskennis van de GWW hoog in het vaandel.
Wat JOOOP sterk maakt is dat wij niet alleen de kandidaten begeleiden maar ook de werkgevers. We zijn op de werkvloer aanwezig en begeleiden en ontzorgen daarbij de leidinggevende daar waar nodig.

STEINFORT

Nog een goed voorbeeld is onze samenwerking met Steinfort Glas! Zij zijn op zoek naar operators. In deze krappe arbeidsmarkt zijn deze werknemers lastig te vinden. Samen met Steinfort hebben wij een aantal functies onder de loep genomen en gekeken naar werkzaamheden waar werkzoekenden vanuit kwetsbare posities “makkelijk” op kunnen instromen. Jobcarving! Zo blijft de operator doen waar hij/zij goed in is en alle randzaken maken een functie om in te stromen.

Wij werken onder andere samen met:

Grienskip
Cnossen Infra
Gemeente Sudwest-Fryslan
DHL
Kooiker Groep
Bremer Kantoorcentrum
Friesland College
De Fryske Marren
Hoekstra Transport
Kleurryk
Talryk
It Twaluk
Jobz-on
Sinne
Piet Bakkerschool
SO Fryslan
Duisterhoutschool
Fryslan werkt
School Lyndensteyn
De Wingerd
Poiesz Supermarkten
Poly Temp Bolsward
ROC Friese Poort
Steinfort Glas logo
TOLO
Visser
VONK!
Zebra